Tagetes pat/aks/je.hn-žl 03619

pošli přes

Tagetes patula - Aksamitník jemnolistý hnědo-žlutá

Nenáročná letnička našich babiček používaná k záhonovým výsadbám, na obruby a do zahradních nádob. Nádherně a opakovaně kvete. Balení obsahuje 90 semen. Více informací

35 Kč
31 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Tagetes patula - hnědo-žlutý

Tato letnička z babičiny zahrádky známá spíše pod názvem afrikán najde uplatnění v každém květinovém záhoně. Hojně se využívá i pro pietní výsadby. Výška této odrůdy se pohybuje kolem 50 cm. Květy aksamitníku mohou být žluté, oranžové, červenohnědé, také dvojbarevné, jednoduché, poloplné, plné, silně voní. Průměr květů je 3 až 4 cm. Kvete po celé léto až do pozdního podzimu.

Květy některých odrůd mají příjemnou citrusovou příchuť a mohou být použity střídmě jako aroma pro saláty, sendviče nebo jako ozdoba. Zajímavostí pro všechny zahrádkáře může být i to, že sekrety z kořenů rostoucích rostlin mají insekticidní účinek na půdu. Jsou velmi účinné proti háďátkům a do jisté míry proti slimáků, ale také působí proti některým přetrvávajícím plevelům jako je pýr. Díky tomuto je velmi hojně používaná v tzv. BIO zahradách a BIO ochraně rostlin! Aksamitníky jsou vhodné na řezané a sušené květiny.

Jak pěstovat Aksamitník

  • Vyžaduje dobře propustnou mírně úrodnou půdu na slunném stanovišti. Rostliny mají rády sluníčko,ale při déle trvajícím suchu vyžadují zálivku. Nesnášejí těžké a vlhké jílovité půdy, kořeny následně špatně fungují a následkem přemokření hnijí.

  • Vyséváme je do pařeniště, skleníku nebo i za okno většinou začátkem dubna. Klíčení začíná při teplotě 15 stupňů. Nejjednodušší metodou je výsev přímo na záhon v květnu po zmrzlících.

  • Vysazujeme do směsi zahradnického substrátu a kompostu. Nebo do speciálního zahradnického substrátu.

  • Pro vyvážený růst a násadu květů hnojíme 1x týdně plným hnojivem.

  • Netrpí na choroby a škůdce (výjimkou jsou slimáci, kteří si na nich na zahradě rádi pochutnávají).

Parametry a specifikace

Druhaksamitník
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-