Aubrietta hybr/tařička Lei/sm =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Tařička zkřížená Mix

Tařička tvoří malé stálezelené polštáře s bohatým květenstvím. Velmi nenáročná rostlina! V zahradě roste velmi bujně. Balení obsahuje 250 semen. Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Aubrieta x hybrida - mix

 Pochází z horských oblastí jižní Evropy a Malé Asie. Je to nízká trvalka, která kvete polštářovitě. Je 10–15 cm vysoká. Tvoří malé stálezelené polštáře s bohatým květenstvím. Drobné lístky jsou šedozelené a mají lžičkovitý tvar. Tařička kvete od dubna do června květy, jež nesou nejrůznější odstíny modré, fialové, růžové a červené. Je oblíbenou půdopokryvnou rostlinou. Roste velice bujně, mnohdy až agresivně. Hodí se do květinových zídek, skalek, lem trvalkových záhonů, skupinové výsadby či do nádob.

Jak pěstovat tařičku

  • Vyžaduje slunečné a teplé stanoviště. Nesnáší zamokření. Rostliny proto zaléváme jen střídmě. Když jsou zimní holomrazy, potřebuje přikrývku ze smrkových větví. Pravidelně odplevelujeme.

  • Semena vyséváme od února do dubna do pařeniště či teplého skleníku. Od května můžeme vzrostlé rostliny přesazovat na cílové stanoviště. V zahradě se často rostlina množí samovýsevem.

  • Půda by měla být propustná, výživná, sušší, vápnitá.

  • Rostlinu přihnojujeme každý měsíc v době vegetace plným hnojivem, nejlépe vodorozpustným ve formě zálivky.

  • Rostliny napadá padlí, plíseň šedá. Snažíme se nekropit na listy, udržovat suché podmínky, aby nedošlo k rozvoji houbových chorob. Případně ošetřujeme speciálními fungicidy. Z živočišných škůdců rostliny napadají háďátka či plži.

Parametry a specifikace

DruhTařička
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-