Tea tree - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte sílu přírody se 100% čistým esenciálním olejem Tea tree. Je vhodný pro aromaterapii, masáže a výrobu domácí kosmetiky. Má dezinfekční a antibakteriální účinky zajišťující zdravou a čistou domácnost.  Více informací

140 Kč
116 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 31.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Tea Tree olej (Melaleuca alternifolia) - 100% přírodní esenciální olej 

100% čistý esenciální olej Tea Tree vnese přírodní sílu a osvěžující vůni přímo do vašeho domova. Tento olej, získávaný z listů čajovníku, je známý svými antiseptickými a antibakteriálními účinky. Díky své svěží, lehce kořeněné vůni je ideální pro aromaterapii, pomáhá pročišťovat vzduch a navozuje uklidňující pocit.

Hlavní vlastnosti hřebíčkového oleje

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Austrálie

Vůně: má svěží, lehce kořeněnou a zemitou vůni, může připomínat kombinaci bylin a kafru s nádechem dřevitých a mátových tónů. 

Léčivé účinky: pomáhá zmírňovat stres, podporuje relaxaci a pročišťuje vzduch.

Objem: 10 ml

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Tea Tree olej

Jak používat tea tree olej?

Tea tree olej je velmi všestranný a lze ho použít různými způsoby.

Aromaterapie

Difuzér: do difuzéru přidejte několik kapek oleje tea tree. Obvykle stačí 3-5 kapek. Zapněte difuzér a nechte vůni šířit po místnosti.

Masáže: smíchejte jej s dalšími esenciálními oleji a nosným olejem a dopřejte si relaxační a terapeutickou masáž.

Inhalace přímo z lahvičky: stačí otevřít lahvičku a zhluboka se nadechnout. Díky tomu si můžete dopřát okamžité účinky oleje.

Inhalace páry: naplňte misku horkou vodou a přidejte několik kapek tea tree oleje. Nakloňte se nad misku a přikryjte si hlavu ručníkem. Zhluboka dýchejte, aby se vůně a pára dostaly do dýchacích cest.

Koupele: přidejte několik kapek oleje do vany naplněné teplou vodou. Ponořte se do koupele, relaxujte a nechte vůni působit na vaše smysly.

Kosmetika

Péče o pleť: smíchejte 1-2 kapky tea tree oleje s nosným olejem, jako například jojobovým, kokosovým nebo mandlovým, a naneste jej na obličej, zejména na problematická místa, abyste se zbavili akné a zklidnili podrážděnou pleť.

Domácí čisticí tonikum: smíchejte několik kapek oleje s čistou vodou nebo přírodním tonikem, např. růžovou vodou, a použijte jako osvěžující tonikum na pleť.

Přírodní deodorant: smíchejte jej s kokosovým olejem a sodou bicarbónou a vytvořte si vlastní deodorant.

Péče o vlasy: přidejte několik kapek do šamponu nebo kondicionéru, abyste zabránili tvorbě lupů a přispěli ke zdravé vlasové pokožce.

Domácnost

Přírodní čisticí prostředek: smíchejte vodu, bílý ocet a několik kapek tea tree oleje a používejte jako univerzální čisticí prostředek na čištění kuchyně, koupelny a dalších prostor.

Repelent proti hmyzu: naneste směs vody a několika kapek oleje tea tree na kůži nebo oblečení, abyste odpudili hmyz, zejména komáry.

Čistící prostředek na prádlo: přidejte několik kapek do pračky, abyste tak zvýšili čistotu prádla a dodali mu příjemnou vůni.

Čištění koberců a čalounění: přidejte tea tree olej do vody nebo čisticího roztoku pro hloubkové čištění koberců a čalounění.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky tea tree esenciálního oleje

Esenciální olej tea tree, získávaný z listů čajovníku, je známý svými rozmanitými léčivými účinky.

1. Antibakteriální a antiseptické účinky: tea tree olej je hojně využíván pro svou schopnost bojovat proti bakteriím a virům, takže je užitečný při ošetřování řezných ran, škrábanců a jiných kožních infekcí.

2. Protizánětlivé účinky: může zmírnit záněty, svědění a podráždění kůže, což je užitečné například při léčbě ekzémů, lupénky nebo jiných kožních onemocnění.

3. Léčba akné: díky svým antibakteriálním účinkům se tea tree olej často používá při léčbě akné. Pomáhá snižovat zánět a zarudnutí spojené s akné.

4. Boj proti tvorbě lupů: při použití v péči o vlasy může tea tree olej pomoci omezit výskyt lupů a podpořit zdraví vlasové pokožky.

5. Úleva při dýchacích potížích: inhalace oleje tea tree může ulevit od ucpaného nosu, kašle a dalších příznaků spojených s nachlazením a infekcemi dýchacích cest.

6. Protiplísňové účinky: olej tea tree účinně působí proti různým druhům plísní a kvasinek, takže je užitečný při léčbě plísňových infekcí, jako je plíseň nehtů na nohou.

7. Repelent proti hmyzu: olej lze použít jako přírodní repelent proti hmyzu, včetně komárů, blech a klíšťat.

8. Podpora hojení: použití tea tree oleje na drobné oděrky a řezné rány může díky svým antiseptickým účinkům urychlit hojení.

Vhodné kombinace

Esenciální olej tea tree lze kombinovat s mnoha dalšími esenciálními a nosnými oleji v závislosti na účelu použití a preferovaných vůních.

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z máty peprné

Citronový esenciální olej

Esenciální olej zázvorová tráva

Esenciální olej citronový eukalyptus

Arganový olej

Jojobový olej

Avokádový olej

Tea Tree olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Wild harvested, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíJaro
ÚčinekOčistný
Vhodné proMuže
Účel použitíPéče o vlasy, Péče o pleť, Posílení imunity, Akné
VůněBylinná
Od A do ZT

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-