Třezalka - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Tato bylinná infuze je ideální pro použití různými způsoby, včetně hojivých mastí, protizánětlivých pleťových vod a masážních olejů ulevujících od bolesti nervů.Více informací

139 Kč
115 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 27.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Třezalka (Hypericum perforatum)

Třezalkový olej se vyrábí nízkoteplotní macerací (solární infuzí) krásných, jasně žlutých květů rostliny Hypericum perforatum v organickém extra panenském olivovém oleji lisovaném za studena, aby se extrahovaly jeho složky rozpustné v tucích.

Hypericum perforatum, nazývaný také třezalka tečkovaná, se tak jmenuje, protože běžně kvete a sklízí se v době letního slunovratu koncem června, kolem svátku svatého Jana - 24. červen. Bylina se na svátek svatého Jana věšela na dveře domů a stájí, aby odháněla zlé duchy, chránila před škodami a nemocemi člověka a dobytka.

Využití třezalkového oleje

Olej z třezalky tečkované lze použít lokálně k léčbě čehokoli od lehkých popálenin, ran a zanícených oblastí až po modřiny a křečové žíly. Je také skvělý na opruzeniny, vředy a dokonce i na hemeroidy. Třezalka tečkovaná se také po staletí tradičně používá nejen pro své léčivé vlastnosti, ale také k léčbě bolesti nervů, včetně neuralgie a ischias. Třezalkový olej má také vynikající schopnosti tonizovat pokožku, pomáhá zjemnit a projasnit pleť. Studie ukázaly, že hlavní aktivní složka třezalky tečkované: Hypericin - je silné antivirotikum, zejména proti obaleným virům.

Emočně a energeticky je perforovaný třezalkový olej dobře známý pro své antidepresivní a náladu zvedající vlastnosti. Má se za to, že má mírné euforizující vlastnosti a je užitečný při astenii a sezónní afektivní poruše. Třezalka tečkovaná může také pomoci zmírnit napětí a stres a zvýšit duševní jasnost.

Jedná se o kosmetický přípravek a je určen pouze pro vnější použití. Stejně jako u všech našich materiálů by neměl být užíván interně.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: listy, květy a stonky

Extrakční proces: extrakce listů, květů a stonků třezalky v extra panenském olivovém oleji

Barva: světle žlutá až oranžovozlatá tekutina

Země původu: Kanada

#CAS: 84082-80-4 a 8001-25-0

#EINECS: 282-026-4 a 232-277-0

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekZklidňující, Relaxační, Osvěžující
Účel použitíZáněty, Stres, Péče o pleť, Nespavost a poruchy spánku, Chřipka a nachlazení, Bolesti svalů a zad
VůněKvětinová, Citrusová
Od A do ZT

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-