Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuChcete, aby vám zrnková káva dlouho vydržela a zachovala si tu nejlepší chuť a aroma? Proto jsme pro vás vybrali ty nejlepší vakuové dózy na kávu. Díky nim budete mít kávová zrna neustále čerstvá a při ruce! Pro nejlepší požitek z pití lahodné kávy si také pořiďte naše exkluzivní mlýnky na kávu s mlecími kameny a kvalitní kávovar. Pokud jste vyznavači alternativních metod pro přípravu kávy, máme pro vás nachystaný French Press, Aeropress, moka konvičku a další! Jak zabránit oxidaci kávy a jak ji správně skladovat?
Skladování kávy je další faktor, který se podepisuje na chuti samotné kávy. Káva by neměla být skladována ve vlhku. Uložena by měla být na místě, kde je tma a není tam vzduch. Na vzduchu totiž dochází k oxidaci kávy, což ovlivňuje její chuť. Dóza z vakua vám poskytne ideální podmínky pro skladování. Byly navrženy profesionály a můžete si je vybrat v různých barvách a velikostech. Vakuové dózy budou skvěle vypadat nejenom na vaší kuchyňské lince nebo na poličce v kanceláři ale uvítají je také baristé a další gastro provozy.
Čerstvě upražená káva se musí nechat vyprchat. Obsahuje totiž po upražení velké množství oxidu uhličitého. Pokud je káva pražená na espresso měla by zůstat v odpočinku 7 dní. U kávy, která je určená na filtrovanou kávu postačí 4 dny. Avšak nejlepší pražená káva je zhruba 14 dní po upražení.