Ylang ylang - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte smyslnou a uklidňující sílu našeho esenciálního oleje Ylang Ylang. Tento olej je opravdovým pokladem, který je známý svou bohatou a velmi smyslnou vůní. Užijte si tento sladký elixír, který harmonizuje tělo i mysl a navozuje pocit klidu a romantiky. Více informací

180 Kč
149 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Ylang Ylang olej - 100% přírodní esenciální olej 

Tento luxusní olej je získáván z květů exotického stromu Cananga odorata, který pochází z deštných pralesů Indonésie a Filipín. Ylang Ylang, což v překladu znamená "květina květin", je známý svou bohatou, sladce květinovou vůní. Tento sladký elixír harmonizuje tělo i mysl a navozuje pocit klidu a romantiky.

Hlavní vlastnosti oleje ylang ylang

Použitá část rostliny: kytky

Extrakční proces: destilace parou

Země původu: Madagaskar

Vůně: intenzivní, hluboká, sladce květinová vůně s podtóny jasmínu a neroli, často s lehkými náznaky koření a ovoce. 

Léčivé účinky: povzbuzuje smysly a pomáhá uvolňovat napětí, navozuje pocit uklidnění a zlepšuje náladu.

Objem: 10 ml

Barva: čirá až světle žlutá tekutina

Ylang Ylang olej

Jak používat olej ylang ylang?

Olej z ylang ylang je velmi univerzální a lze jej používat různými způsoby včetně aromaterapie, masáží, péče o pleť a výroby parfémů. 

Aromaterapie

Difuzér: přidejte několik kapek (obvykle 3-5) do difuzéru a nechte vůni rovnoměrně rozptýlit v místnosti.

Inhalace: pro přímou inhalaci můžete nakapat 1-2 kapky oleje na kapesník nebo do dlaní, poté si zakryjte nos a zhluboka se nadechněte.

Masáže: smíchejte ylang ylang s nosným olejem, například kokosovým, jojobovým nebo mandlovým, v poměru přibližně 1 kapka esenciálního oleje na 1 polévkovou lžíci nosného oleje a směs použijte k relaxační masáži.

Koupele: naplňte vanu teplou vodou. Přidejte do vody několik kapek oleje ylang ylang smíchaného s nějakým emulgátorem (např. solí nebo plnotučným mlékem), aby se olej dobře rozptýlil. Ponořte se a relaxujte.

Meditace: pokud meditujete, můžete použít ylang ylang k vytvoření uklidňujícího prostředí, které přispívá ke klidu a soustředění.

Kosmetika

Pleťový olej: přidejte jednu kapku oleje ylang ylang do denního krému nebo obličejového oleje, abyste využili jeho ošetřujících účinků.

Tělový olej nebo tělové mléko: přidejte několik kapek do svého oblíbeného tělového mléka nebo tělového oleje pro zajištění hydratace a příjemné vůně.

Kondicionér a maska na vlasy: přidáním několika kapek do vašeho oblíbeného kondicionéru nebo masky na vlasy jim můžete dodat lesk a zlepšit jejich celkový stav.

Olej na vlasy: olej z ylang ylang můžete smíchat s nosným olejem, jako je kokosový nebo arganový olej, a použít jako intenzivní vlasový olej nebo sérum na konečky vlasů.

Přírodní parfém: ylang ylang je díky své bohaté a dlouhotrvající vůni oblíbenou součástí přírodních parfémů. Můžete jej kombinovat s dalšími oleji a vytvořit si tak vlastní osobitou vůni.

Mýdlo na ruce: přidejte několik kapek oleje do tekutého mýdla na ruce, abyste docílili příjemné vůně a zároveň mírného antibakteriálního účinku.

Domácnost

Přírodní čisticí prostředek: smícháním vody, bílého octa a několika kapek oleje ylang ylang si můžete připravit vlastní čisticí prostředek, kterým vyčistíte a vydezinfikujete různé povrchy.

Aviváž: při praní přidejte několik kapek do aviváže, aby vaše oblečení stále svěže vonělo.

Upozornění: při používání esenciálního oleje vždy dodržujte doporučené množství a vyhněte se přímému kontaktu s pokožkou. V případě podráždění kůže nebo očí okamžitě opláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky esenciálního oleje ylang ylang

Esenciální olej Ylang Ylang je známý svou vůní a často se používá v aromaterapii. Podle lidové medicíny má mnoho léčivých účinků.

1. Snížení stresu a úzkosti: olej z ylang ylang se často používá pro své uklidňující účinky, které mohou pomoci snížit úzkost a stres.

2. Zlepšení nálady: aromaterapeutické vlastnosti oleje ylang ylang mohou být velmi povzbudivé a mohou pomáhat v boji proti pocitům deprese nebo apatie.

3. Zlepšení spánku: olej může pomoci lidem, kteří trpí nespavostí nebo mají problémy se spánkem, protože jeho vůně dokáže navodit klidnější a hlubší spánek.

4. Antibakteriální účinky: olej ylang ylang má schopnost bojovat proti bakteriím, díky čemuž může zabraňovat bakteriálním infekcím kůže a akné nebo tyto infekce léčit.

5. Zlepšení sexuální touhy: ylang ylang se někdy používá jako přírodní afrodiziakum, které může pomoci zvýšit libido a vylepšit tak sexuální život. 

6. Regulace produkce kožního mazu: olej z ylang ylang pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu, což může být prospěšné pro lidi se smíšenou nebo mastnou pletí.

7. Urychlení růstu vlasů: používání oleje ylang ylang může stimulovat vlasovou pokožku a zlepšovat průtok krve, což přispívá k růstu vlasů.

8. Prevence roztřepených konečků: pravidelná aplikace posiluje vlasy a snižuje riziko vzniku roztřepených konečků.

Vhodné kombinace

Esenciální olej ylang ylang je díky své intenzivní a sladké vůni, která má květinové a lehce exotické tóny, vhodný ke kombinování s dalšími esenciálními oleji. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej z pelargonie

Esenciální olej bergamot

Esenciální olej palo santo

Citronový esenciální olej

Esenciální olej z grapefruitu

Esenciální olej kadidlo

Ylang Ylang olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekRelaxační, Afrodiziakální
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíÚzkost, Vrásky, Stres, Nespavost a poruchy spánku, Meditace, Hormonální rovnováha, Detox, Deprese
VůněSladká, Květinová
Od A do ZY

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-