Nejprodávanější Campanula carp/zvonek karp/ =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Zvonek nízký Mix

Zvonek karpatský kvete v období června až srpna. Jedná se o polštářovitou trvalku, která dorůstá 30 cm výšky. Vhodný na skalky. EXPIRACE 12. 2020 Více informací

28 Kč
25 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 30.03

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Campanula carpatica

Rod Campanula zahrnuje okolo 300 druhů jednoletých i vytrvalých rostlin, které se vyskytují v oblastech mírného pásma severní polokoule, nejvíce v jižní Evropě a Turecku. Modrá je pro zvonky typická, kvetou ale i bíle, růžově nebo v barvě purpurové. Zvonek karpatský dorůstá do výšky 20 až 30 cm. Kvete v období června až srpna. Jedná se o polštářovitou trvalku. Kvete velmi dlouho. Květy jsou podle odrůdy fialové až modré nebo bílé. Průměr květů zvonku karpatského je cca 4 cm. Hodí se na skalky a suché zídky, či jako lem nebo půdopokryvná rostlina.

EXPIRACE 12. 2020

Jak pěstovat zvonky

  • Zvonkům karpatským se daří na slunném stanovišti nebo v polostínu. Zaléváme jen při delších obdobích sucha, odkvetlé květy odstraňujeme. V místech s trvalou vlhkostí se vyplatí udělat drenáž.

  • Semena vyséváme od února do března do studeného pařeniště s dobře prosetou a mírně vlhkou zeminou. Za 5 týdnů je přepícháme do hrnků a v druhé polovině května vysadíme na zahradě.

  • Půda musí být propustná, neutrální nebo zásadité reakce.

  • Hnojíme až 4x za vegetaci plným NPK hnojivem ve formě zálivky. Nemá rád nadměrné hnojení.

  • Rostliny může napadnou plíseň šedá, padlí. Z živočišných škůdců se objevují háďátka či plži. K ochraně používáme speciální insekticidy a fungicidy.

Parametry a specifikace

DruhZvonek
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

Zákazníci s tímto produktem nakoupili také:

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-