Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuJste opravdový milovník kávy a chcete si doma vytvořit profesionální atmosféru podobné či stejné té, jako mají řízené degustace kávy s baristou? S našimi cuppingovými produkty si zorganizujete domácí ochutnávku podle světových standardů. Ke cuppingu také využijete také konvici s husím krkem, čerstvě upraženou kávu a kvalitní mlýnek na kávu! Jak na cupping kávy?
Cuppingové standardy jsou jednoduché na přípravu, abyste mohli ochutnat lahodnou kávu úplně všude po celém světě i za ztížených podmínek. Při cuppingu kávy se káva ve většině případech připravuje podobným způsobem jako náš český "turek". Avšak i v tomto případě se dbá na splnění správných podmínek pro přípravu kávy. Měli bychom si dávat pozor na správnou teplotu či hrubost kávy. Tak aby výsledná chuť byla neodolatelná.
Na cupping můžete použít jakkoliv velký hrneček v různém provedení. Podstatné je, dodržovat správný poměr vody a kávy, tzn.: 8,5 g kávy na 150 ml vody. Velkým pomocníkem je váha, díky které budete mít množství kávy přesně zvážené. Pro nejdokonalejší efekt z pití kávy nezapomeňte použít teploměr a rychlovarnou konvici s husím krkem. Všemi těmito vychytávkami dosáhnete naprosto správné teploty vody pro profesionální degustaci kávy.
Díky standardizovanému objemu je příprava degustace kávy mnohem jednodušší. Jsou široké a mají dostatečně velkou plochu pro odchycení kávové krusty z povrchu a zároveň si komfortně naberete kávu pro maximální prožitek chutě a vůně kávy.
Se lžícemi na cupping si vychutnáte ještě větší kávový zážitek. Velmi dobře se s nimi pracuje při odstraňování kávové krusty. Nejvíce ji ale oceníte při samotném ochutnávání kávy. Kdy se vám do úst dostanu ideální množství kávy pro posouzení chutě a vůně.
Při samotné degustaci je nutné si připravit více druhů kávy, které následně budete porovnávat. Připravte si tři a více druhy pražené kávy, tzn. vyberte si zrnka, které budete hodnotit. Začněte například našim degustačním balíčkem, který obsahuje tři druhy lázeňské pražené kávy, do které se zamilujete na "první chuť".
čerstvě pražená káva
rychlovarná konvice na vodu
Jste opravdový milovník kávy a chcete si doma vytvořit profesionální atmosféru podobné či stejné té, jako mají řízené degustace kávy s baristou? S našimi cuppingovými produkty si zorganizujete domácí ochutnávku podle světových standardů. Ke cuppingu také využijete také konvici s husím krkem, čerstvě upraženou kávu a kvalitní mlýnek na kávu! Jak na cupping kávy?
Cuppingové skóre je profesionální hodnocení ve formě degustačního formuláře při samotné degustaci. Cuppingové skóre na našem eshopu naleznete u každé kávy. Třeba vám to usnadní výběr. Jak bude vypadat vaše cuppingová karta? Dejte na kartu to, co vás při samotném cuppingu zaujalo. Můžete si psát poznámky na čistý papír, vyrobit si degustační diář a nebo si nic nepsat a ochutnávat jen tak pro radost z pití kávy.
Ohřejte vodu na 95 stupňů, připravte si cuppingové lžičky, cuppingové misky, k oplachování lžic si nachystejte čistou vodu a utěrku (ubrousek) pro očištění přebytečné vody. Pomelte si zrnka kávy na střední hrubost.
Cuppingové standardy jsou jednoduché na přípravu, abyste mohli ochutnat lahodnou kávu úplně všude po celém světě i za ztížených podmínek. Při cuppingu kávy se káva ve většině případech připravuje podobným způsobem jako náš český "turek". Avšak i v tomto případě se dbá na splnění správných podmínek pro přípravu kávy. Měli bychom si dávat pozor na správnou teplotu či hrubost kávy. Tak aby výsledná chuť byla neodolatelná.
Na cupping můžete použít jakkoliv velký hrneček v různém provedení. Podstatné je, dodržovat správný poměr vody a kávy, tzn.: 8,5 g kávy na 150 ml vody. Velkým pomocníkem je váha, díky které budete mít množství kávy přesně zvážené. Pro nejdokonalejší efekt z pití kávy nezapomeňte použít teploměr a rychlovarnou konvici s husím krkem. Všemi těmito vychytávkami dosáhnete naprosto správné teploty vody pro profesionální degustaci kávy.
Díky standardizovanému objemu je příprava degustace kávy mnohem jednodušší. Jsou široké a mají dostatečně velkou plochu pro odchycení kávové krusty z povrchu a zároveň si komfortně naberete kávu pro maximální prožitek chutě a vůně kávy.
Se lžícemi na cupping si vychutnáte ještě větší kávový zážitek. Velmi dobře se s nimi pracuje při odstraňování kávové krusty. Nejvíce ji ale oceníte při samotném ochutnávání kávy. Kdy se vám do úst dostanu ideální množství kávy pro posouzení chutě a vůně.
Při samotné degustaci je nutné si připravit více druhů kávy, které následně budete porovnávat. Připravte si tři a více druhy pražené kávy, tzn. vyberte si zrnka, které budete hodnotit. Začněte například našim degustačním balíčkem, který obsahuje tři druhy lázeňské pražené kávy, do které se zamilujete na "první chuť".
čerstvě pražená káva
rychlovarná konvice na vodu