Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuS našimi opravdu čerstvými semeny si vypěstujete čerstvé papriky, rajčata, okurek a další plodovou zeleninu nejenom do šopského salátu! Vyzkoušejte našeho průvodce pěstováním a kromě sadby osiva zeleniny, vyzkoušejte třeba také exotický banánovník či tabák, který bude chránit vaši úrodu před škůdci! Co je to plodová zelenina?
Výborným zdroje antioxidantů jsou rajčata. která si můžeme buď zakoupit v obchodě nebo si je vypěstovat za pomoci semen. Nejlahodnějších plodů rajčat dosáhneme tehdy, pokud si je sami vypěstujeme To s našimi osivy nebude žádný problém. Rajčata jsou bohaté na vitamín E, B , C a draslík. Konzumace rajčat snižuje riziko cévních onemocnění a také snižuje cholesterol.
Pestrobarevné papriky jsou zdrojem vitamínu K, C, A a nejbohatší na vitamíny je paprika červená. Dále obsahuje také fosfor, vápník, hořčík a draslík. Paprika je z 93 % tvořená vodou.
Okurka obsahuje 95 % vody a díky velkému množství vlákniny je výborným pomocníkem při zácpě a střevních problémech. Obsahuje vitamíny A, C, K, choline, vápník, hořčík, fosfor a draslík.
S našimi opravdu čerstvými semeny si vypěstujete čerstvé papriky, rajčata, okurek a další plodovou zeleninu nejenom do šopského salátu! Vyzkoušejte našeho průvodce pěstováním a kromě sadby osiva zeleniny, vyzkoušejte třeba také exotický banánovník či tabák, který bude chránit vaši úrodu před škůdci! Co je to plodová zelenina?
Tato zelenina se vyznačuje tím, že její plody jsou jedlé. Plody dělíme na lilkovité a tykvovité. Do čeledi tykvovité řadíme například okurku či meloun. Do lilkovité čeledi pak patří například lilek, tabák, kustovnice a další okrasné rostliny. Patří mezi ně ale také byliny, keře, stromy a liány. Zelenina se od ovoce liší tím, že ji lze konzumovat i nezralou. Ovoce konzumujeme výhradně zralé. A jak je to například s melounem. Někdo říká, že je meloun ovoce, protože je sladký, i když neobsahuje téměř žádný cukr a převážně se skládá z vody. Chutěmi opravdu připomíná sladké a šťavnaté ovoce, opak je pravdou. Meloun je ze zemědělského hlediska opravdu zeleninou. Je to plod jednoleté byliny a proto mezi ovocné plody patřit nemůže. Jak pěstovat plodovou zeleninu?
Nejideálnější podmínky pro pěstování plodové zeleniny jsou ve skleníku. Výhradně rajčatům a paprikám se tam velice daří. Avšak ne každý člověk má k dispozici skleník a musí si poradit bez něj. Zeleninu si můžete vypěstovat také na balkóně či v bytě. Budete k tomu potřebovat truhlík, hnojivo a substrát. Jaký substrát a hnojivo vybrat se dozvíte u každého semínka v průvodci pěstováním, který vám poradí jak na sadbu.
Nejprve si musíme vybrat správnou velikost truhlíku nebo květináče. Dále nesmíme zapomenout na speciální substrát určený pro růst semen zeleniny. U paprik a rajčat je velmi vhodné užívat hnojiva dvousložková. Startovací substrát sice obsahuje živiny, ale jakmile rostliny pustí kořen, výživu úplně vyčerpají. Pokud mají rostliny nedostatek vápníku, začnou zasychat a černat. Proto poskytujte rostlinám dostatek vápníku a NPK hnojiva. První hnojivo dávejte až po 6 týdnech od sázení. Také nezapomeňte na zálivku, kterou dopřávejte rostlině pravidelně.
Pokud pěstujete zeleninu na zahradním záhoně, dávejte pozor na škůdce, kteří vám mohou úrodu velmi znepříjemnit. Mezi největší a nejrozšířenější škůdce patří svilušky, které na samotné rostlině tvoří pavučiny. Listy začnou žloutnout a pokud včas nezasáhneme, dochází k úhynu. Nejčastěji sviluška postihuje okurky a rostliny, kterým není poskytnuta správná péče. Využijte naši nabídky prostředků na ochranu rostlin a chraňte své bezbranné rostliny.
Výborným zdroje antioxidantů jsou rajčata. která si můžeme buď zakoupit v obchodě nebo si je vypěstovat za pomoci semen. Nejlahodnějších plodů rajčat dosáhneme tehdy, pokud si je sami vypěstujeme To s našimi osivy nebude žádný problém. Rajčata jsou bohaté na vitamín E, B , C a draslík. Konzumace rajčat snižuje riziko cévních onemocnění a také snižuje cholesterol.
Pestrobarevné papriky jsou zdrojem vitamínu K, C, A a nejbohatší na vitamíny je paprika červená. Dále obsahuje také fosfor, vápník, hořčík a draslík. Paprika je z 93 % tvořená vodou.
Okurka obsahuje 95 % vody a díky velkému množství vlákniny je výborným pomocníkem při zácpě a střevních problémech. Obsahuje vitamíny A, C, K, choline, vápník, hořčík, fosfor a draslík.