Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuRuční mlýnek potěší každého, kdo preferuje nižší cenu a menší velikost. S ručním mlýnkem namelete kávu na všechny úrovně mletí. Využít ho můžete na Aeropress, French Press, Dripper V60, Chemex, ale zvládne vám třeba umlít kávu i na lahodné espresso. Další výhodou ručního mlýnku je hmotnost, snadno se přenáší a díky rozměrům si ho můžete vzít na dovolenou. Omezovat se nemusíte ani v přírodě či na chalupě. Všude si svůj oblíbený ruční mlýnek můžete vzít s sebou. U ručního mlýnku jsou také důležité mlecí kameny. Jejich materiál ovlivňuje životnost mlýnku a kvalitu namletého kávového zrna. Jak a podle čeho si vybrat mlýnek na kávu?
Keramické mlecí kameny jsou velmi ostré a mají dlouhou životnost. Avšak nevýhodou je, že keramika je křehká, tudíž musíme dávat pozor při manipulaci. Při pádu mlýnku hrozí jejich rozbití. Mlýnky s keramickými kameny jsou levnější a tudíž tolik nezatíží rodinný rozpočet.
Ocelové mlecí kameny jsou velice odolné. Uvítáte ho například na horách nebo kdekoliv, kde jsou drsnější podmínky při zacházení se samotným mlýnkem. Nevýhodou mlýnku s ocelovými kameny je rychlejší otupění ocelových kamenů, tudíž se musí častěji brousit.
Titanové mlecí kameny mají zlatavou barvu a mají velmi dlouhou životnost, zhruba 6 krát delší než mlecí kameny z jiných materiálů. Pro svou výdrž a schopnost namlít spousty kávy, vás potěší hlavně v provozech, kde se pije opravdu hodně zrnkové kávy.
Nejlepší espresso, latté či cappuccino si zhotovíte z čerstvě namleté zrnkové kávy! K tomu vám nejlépe poslouží mlýnky na kávu. Na našem eshopu Pěstík pro Vás vybíráme pouze ověřené a nejlepší mlýnky na trhu!
Ruční mlýnky na kávu jsou vhodné pro domácnosti, protože namelou menší množství kávy. Hodí se na přípravu kávy alternativními metodami jako je French Press, Aeropress či moka konvička
Elektrický mlýnek na kávu je ideální volbou pro kavárny a restaurace. Jeho mletí je rychlejší a bez práce. Využít je můžete také při domácí přípravě kávy. Vynikající jsou pro přípravu espressa, ale použijete je i na alternativní metody přípravy kávy.
Espressové mlýnky jsou určené pro profesionální baristy. Mají praktický držák na portafilter. Vybírejte podle velikosti mlecích kamenů, které ovlivňují rychlost mletí. Pokud jste vlastníkem kavárny, kde káva teče proudem, vyberte si mlýnek s většími mlecími kameny.
Univerzální mlýnky na kávu jsou vhodné nejenom na espresso, ale také na mletí kávy na filtr. Proto se nejlépe hodí těm, kteří milují přípravu kávy všemi možnými způsoby a rádi metody přípravy střídají. Při výběru univerzálního mlýnku se řiďte pravidlem, čím větší mlýnek máte, tím více zrnkové kávy umelete.