Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuVypěstujte si s našim pěstíkovským poradcem a opravdu čerstvými semeny svůj hlávkový salát, římský salát nebo ledový salát a další druhy nejenom na zeleninový salát. S pěstíkem to půjde jako po másle. Zakupte si vhodné osivo, substrát, hnojivo, mulčovací fólii, truhlík nebo sadu na pěstování zeleniny a pojďte s námi sázet! Jak pěstovat salát z osiva?
Źivina | Hodnota |
Sacharidy | 3 g |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0,25 g |
Cukry | 1 g |
Mononenasycené | 0,01 g |
Polynenasycené | 0,12 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,04 g |
Voda | 95 g |
Vápník | 47 mg |
Vláknina | 2 g |
PHE | 65 mg |
Ledový salát:
Źivina | Hodnota |
Sacharidy | 2 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Tuky | 0,14 g |
Cukry | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,02 g |
Vápník | 0,02 mg |
Vláknina | 1 g |
Sůl | 0,25 g |
PHE | 35 mg |
Vypěstujte si s našim pěstíkovským poradcem a opravdu čerstvými semeny svůj hlávkový salát, římský salát nebo ledový salát a další druhy nejenom na zeleninový salát. S pěstíkem to půjde jako po másle. Zakupte si vhodné osivo, substrát, hnojivo, mulčovací fólii, truhlík nebo sadu na pěstování zeleniny a pojďte s námi sázet! Jak pěstovat salát z osiva?
Semena salátu začínáme sadit zhruba 60 - 90 dní před výsevem na záhon. Osivo vložíme do truhlíku ze substrátem, který jsme dostatečně zvlhčili vodou. Aby nám semena krásně vyklíčila, je potřeba jim zajistit optimální teplotu. Teplota na naklíčení nesmí spadnout pod 8 stupňů a naopak nesmí vystoupat na teplotu 22 stupňů. Pokud klíčíme semínka salátu doma, sadíme je ve vzdálenosti cca 25 cm od sebe. Nezapomeňte rostliny chránit netkanou textíilií.
Po vyklíčení rostlinky přesadíme ven a to ve vzdálenosti cca 30 cm. Vytvořte salátu lehkou půdu, která je propustná, má dostatek živin. Sazenice umístěte tam, kde svítí slunce. Co se týče zalévání, salát má rád vodu, avšak nic se nemá přehánět. Salát zalévejte pravidelně s odstupem času a hlavně ráno. Co obsahují plody salátu?
Hlávkový salát můžete sklízet zhruba za 10 týdnů. Listový roste kratší dobu, ten budete moci sklízet už po 7 týdnech, nejdéle ze všech ke sklizni potřebuje římský salát. tomu to trvá okolo 11 týdnů. U některých druhů salátu můžeme sadit i po sezóně v měsíci říjnu. Než přijde zima, rostliny nám krásně zakoření, v zimním období se dostanou do vegetační fáze a růst nám začnou zase na jaře. Jakmile salát doroste optimální délky, je potřeba ho sklidit. Zralý salát vykopeme i s kořeny. Pokud salát odříznete nad zemí, opět vám naroste a vy ho můžete opětovně sklidit. U salátu je benefitem to, že si můžete natrhat pouze pár listů a nechat ho dále růst. Salát nejlépe sklízejte v brzkých ranních hodinách, než na něj začnou svítit paprsky slunce.
Pokud salát zabalíte do mikrotenového sáčku a dáte do lednice, jeho trvanlivost se prodlouží.
Źivina | Hodnota |
Sacharidy | 3 g |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0,25 g |
Cukry | 1 g |
Mononenasycené | 0,01 g |
Polynenasycené | 0,12 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,04 g |
Voda | 95 g |
Vápník | 47 mg |
Vláknina | 2 g |
PHE | 65 mg |
Ledový salát:
Źivina | Hodnota |
Sacharidy | 2 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Tuky | 0,14 g |
Cukry | 2 g |
Nasycené mastné kyseliny | 0,02 g |
Vápník | 0,02 mg |
Vláknina | 1 g |
Sůl | 0,25 g |
PHE | 35 mg |