Zelený zdroj života

Zelený zdroj života

Jak působí zdraví na člověka...

Člověk již od prvopočátku svého zrození je dvojaká bytost. Jeho rozumová a duchovní složka se řídí informacemi, které do mysli proudí z mnohotvárného světa lidské kultury. Avšak tělesná složka naší existence se udržuje v chodu potravou, jež do zažívací soustavy plyne z nepoměrně jednotvárnějších zdrojů. Oblast duchovních podnětů je navíc stále rozmanitější, protože věda, technika a umění ve všech směrech překračují dříve obvyklé hranice. Jinak je tomu při uspokojování tělesných potřeb. Těšíme se sice také z obohacování našeho jídelníčku, avšak v celku musíme brát ohled na neměnné fyziologické vlastnosti člověka-savce a na poměrně omezený rejstřík potravin.

Tím důležitějším je znát všechny možnosti, které se nabízí a pravidla, jimiž by se měl moderní člověk a moderní kuchyně řídit. Otázka je, co je správná výživa, je stále živá a otevřená. Úzký výběr ovoce a zeleniny není vždy zaviněn jen omezenou nabídkou na trhu. Hodně odvisí od zájmu lidí, od šíře rejstříku jejich chutí a od obliby jednotlivých druhů a odrůd ovoce a zeleniny

 

Proto náš e-shop nabízí nepřeberně množství kvalitních semen a osiv nejen pro vášnivé zahrádkáře, ale také i pro vás, kteří nemáte dům se zahradou či kus pole na obdělávání, ale docela malou kuchyň, kde si každá hospodyňka může v klidu domova vypěstovat kdejakou bylinku či koření. Nezaměřujeme se jen na osiva a rostliny běžně dostupných a nám zcela známých druhů semen a osiv, ale nabízíme také i exotické byliny a koření, velký výběr kvalitních bio semen k naklíčení a zdravých klíčků.


A to samozřejmě není vše. Zatím jsme psali jen o potravinách, které můžeme denně a běžně konzumovat, ale musíme si uvědomit, že i krásné prostředí, exotický interiér či rozkvetlá zahrada hrají v našem životě nemalou úlohu. Jako jediný internetový obchod v české republice se zaměřujeme na neobvyklé druhy exotických rostlin, máme semena nepřeberného množství různých palem, bambusů a dalších méně či více známých exotických osiv. Tyto rostliny lze běžně pěstovat jak doma, tak v interiérech a halách prostorných budov, tak na zahrádce. Některé druhy jsou tak exotické, že je lze pěstovat ve sklenících či fóliovníkách.


Avšak pro milovníky klasických rostlin a květin máme v nabídce stovky druhů běžných semen a osiv předních českých výrobců, jejichž kvalita je prověřena dlouholetou tradicí. Naleznete zde jak semena klasických květin, které zdobí nejednu předzahrádku, tak osiva zeleniny, která nesmí chybět v žádné moderní kuchyni. Velkou součástí našeho sortimentu jsou také semena bylinek a koření, které nevyžadují žádné velké pěstební umění, prostě semena zasadíte a po nějaké době můžete sklízet své pěstitelské úspěchy.

 


Hlavně, a co je nejdůležitější, děláte vše sami pro sebe, pro své potěšení a v neposlední řadě pro své zdraví, neboť rostlina, ať už jakákoliv a jakéhokoliv druhu doma vypěstována je nejen velmi kvalitní, ale hlavně chemicky neošetřvána a tím pádem je to nejzdravější, co můžete pro svůj organizmus a život udělat. A proto jsme tady mi, s našimi stránkami, kde naleznete jistě vše, po čem zatoužíte a v klidu svého domova si i sami vypěstujete. Doufáme, že si zde vyberete a posléze si i podělíte se svým pěstitelským úspěchem v okruhu své rodiny a přátel, kde jistě všichni ocení váš postoj k čistému, přírodnímu a hlavně kvalitnímu zdroji vaší zelené kuchyni.