Roundup totální herbicid

Roundup totální herbicid

Roundup - totální herbicid, který zničí bezpečně vše zelené...

Selektivní herbicidy hubí pouze určitou skupinu rostlin pro kterou jsou určeny. Na zahradě se však najde mnoho míst, kde je nutné zlikvidovat všechnu zelenou vegetaci najednou. Zde nastává prostor pro použití totálního herbicidu, který si poradí se všemi zelenými rostlinami.

 

Totální herbicidy se nejčastěji používají k odstranění zeleně vyrůstající mezi dlažbou na terase, na chodníku i na příjezdových cestách. Použitelný je i pro vyčištění větších ploch před novou výsadbou. 

Totální herbicid

Totální herbicidy jsou narozdíl od svých selektivních kolegů určené k hubení veškeré zeleně, nerozlišují mezi jednoděložnými či dvouděložnými rostlinami. Totální herbicidy se proto nesmí používat k hubení plevele v okrasných trávních, došlo by k jejich zničení. Pokud chcete mít jistotu, že si vyberete účinný a zároveň bezpečný totální herbicid, zvolte přípravek Roundup, který je ověřen mnoha lety používání v praxi.

Roundup

Totální herbicid Roundup klasik je profesionálním prostředkem určeným k hubení plevele. Původně byl vyvinut pro použití v zemědělské velkovýrobě.

Postupem času se přípravek Roundup stal nejvyhledávanějším herbicidem na světě a rozšířil se také mezi drobné pěstitele. Ti dnes mají možnost využívat stejně pokrokové technologie k hubení plevelů jako komerční subjekty.

Herbicidní přípravek Roundup klasik je díky mnoha letům zdokonalování jedním z nejúčinnějších herbicidů na světě a zároveň je při dodržení bezpečnostních pokynů jedním z nejbezpečnějších.

Roundup na rostliny působí systematicky zevnitř. Po aplikaci je absorbován listy rostlin a mízním systémem pak proniká celou rostlinou od kořenů až po růstový vrchol. Rostliny absorbují přípravek Roundup velmi rychle.  

Předností přípravku Roundup je jeho deaktivace při styku s půdou a rychlá rozložitelnost půdními mikroorganismy. Totální herbicid Roundup klasik je proto velmi účinný v boji s nežádoucí zelenou vegetací a současně má minimální negativní dopady na okolní prostředí. Na ošetřených plochách můžete s novou výsadbou začít třeba už druhý den, lepší je však počkat cca 7 dní, aby měl přípravek Roundup čas prostoupit celou rostlinou a dokonale ji zničit, potom můžete zničené rostliny bez obav zarýt do půdy. 

Děti a domácí zvířata můžete na postříkanou plochu  pustit ihned po oschnutí nevstřebaných zbytků postřiku.

Před použitím totálního herbicidu Roundup se podívejte na předpověď počasí

Aby bylo použití přípravku Roundup klasik opravdu účinné a bezpečné, je nutné ho aplikovat v den, kdy je sucho a teplota se pohybuje v rozmezí 12 °C - 25 °C. Aplikace za studeného počasí i za velkého vedra se nedoporučuje. Důležité je počkat s aplikací na absolutní bezvětří, protože vítr by mohl postřik zanést i na okolní vegetaci, kterou by tím taktéž zahubil. 

Do úplného zaschnutí nesmí přípravek Roundup klasik přijít do styku s vodou (déšť, rosa, zálivka). Do 6 hodin po aplikaci by mohlo dojít ke smytí přípravku z rostlin a k minimalizaci účinků. Celkově je nejvhodnější dobou pro aplikaci přípravku Roundup jaro a léto, protože listy rostou a klimatické podmínky jsou nejpříhodnější. 

Vhodný herbicidní přípravek Roundup si najde každý

Řada herbicidních prostředků Roundup je velmi široká a dokáže uspokojit každého zahradníka, ať už se chce zbavit několika rostlin mezi dlažbou na terase nebo zakládat obří zahradu. Pro aplikaci na malých plochách jsou určeny spreje v nichž je již naředěný přípravek. Na postřik rozsáhlých ploch se používají tekuté koncentráty, které se naředí podle velikosti ošetřené plochy. 

 Novinkou na trhu je Roundup gel ;)

Roundup Aktiv - tekutý koncentrát

Tekuté koncentráty řady Roundup Aktiv lze použít před setím brambor, kukuřice, cukrovky a slunečnic k vyhubení jednoletých i vytrvalých plevelů. Dávkovací poměr je 40 - 60 ml na 2 l vody, které vystačí k ošetření 100 m2 plochy. 

Aplikaci je možné provádět maximálně jednou za sezónu. Přípravek Roundup lze použít i pro hubení nežádoucí vegetace a nežádoucích dřevin na nezemědělské půdě.

Zde se může aplikovat i opakovaně, maximální roční dávka je však 160 ml / 100 m2. Doporučené dávkování je v rozmezí 60 - 120 ml na 2 l vody, kterými se ošetří 100 m2 plochy.

Nejodolnějším plevelem se svlačeč rolní, který je nutné hubit roztokem v koncentraci 120 - 160 ml / 2 l vody. Ochranná lhůta při použití v okolí konzumních plodin je 14 - 21 dní v závislosti na použité koncentraci.

Totální herbicid Roundup je možné použít i při obnově trávníku, kdy se nejprve musí zničit starý trávník a po aplikaci přípravku Roundup se vysadí nový. 

Při likvidaci starého trávníku se dávka určuje podle nejodolnějšího druhu hubených rosltin. Postřik se provádí pomocí běžných zádových nebo ručních postřikovačů. Na jednotlivé plevele je možné přípravek aplikovat pomocí štětce nebo ručních knotových aplikátorů.  Pro aplikaci nepoužívejte štětce s kovovými částmi.

Roundup Expres - sprej k okamžitému použití 

Přípravky Roundup Expres jsou určeny k okamžitému použití bez ředění a dalších úprav. Používají se k hubení zelené vegetace na místech špatně dostupných sekačkou, na vydlážděných plochách na parkovištích, lze ho aplikovat i okolo květinových záhonů, pod živými ploty a okrasnými keři k udržení nezaplevelené půdy.

Naopak přípravek Roundup Expres se nesmí používat pro hubení plevelů v okrasných trávnících a ve sklenících. Totální herbicid Roundup Expres je možné použít po celou vegetační dobu. Nejvyšší účinnost je v době, kdy mají rostliny vytvořenu dostatečně velkou listovou plochu a intenzivně rostou.

Ke zlepšení účinku přispívá i teplé počasí a dostatek půdní vláhy. Naopak přípravek Roundup Expres by se neměl aplikovat ráno, kdy je silná rosa a před deštěm. Účinky mohou být oslabeny i aplikací na zaprášené nebo mokré listy.

Aplikace totálního herbicidu Roundup Expres je velmi jednoduchá. Přípravek se nastříká na listy a ostatní zelené části rostlin. Listy by měly být rovnoměrně pokryty tekutinou, která z nich však nesmí stékat. Každá láhev přípravku Roundup Expres je vybavena uzávěrem s otočnou tryskou nastavitelnou do tří poloh. 

V poloze "stop" je aplikátor uzavřen, poloha "široký rozstřik" je určena pro širokoplošnou aplikaci v prostorech v nichž nehrozí zasažení okolní žádoucí vegetace.

Aplikace se provádí ze vzdálenosti cca 10 - 30 cm. Pozice "úzký proud" je určen k použití pro bodovou aplikaci nebo pro aplikaci v místech, kde hrozí potřísnění kulturních rostlin. Přípravek Roundup expres se dávkuje podle druhů hubených rostlin - na trávovité plevele se používá dávka 15 - 30 ml / m2, širokolisté plevele spolehlivě zahubí dávka 30 - 50 ml / m2.

Účinky přípravku Roundup Expres se začnou projevovat postupným žloutnutím, vadnutím a zasycháním rostlin. Nežádoucí vegetace zcela uschne asi za 3 týdny po aplikaci. Po aplikaci nechejte ošetřené plochy zcela uschnout, protože k přenosu přípravku Roundup Expres může dojít i uvíz nutím několika kapek na botách.

Roundup Klasik

Produktová řada Roundup Klasik je určená pro použití na větší zemědělské plochy. Odpovídají tomu i nabízené velikosti balení - 5l a 20 l.

Výhodou přípravků Roundup je to, že nezanechávají rezidua v půdě.