Pěstování polníčku - půda vlhká, mírně kyselá až zásaditá, slunečné stanoviště
Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuPěstování polníčku - půda vlhká, mírně kyselá až zásaditá, slunečné stanoviště
Polníček je původem ze Středozemí, ale v dnešní době je hojně rozšířen po celé Evropě, Severní Americe, severní Africe, na Kavkaze a v Přední Asii. Růst ho můžeme vidět v příkopech, na polích, pastvinách a loukách.
Tato salátová zelenina se zvláštní nahořklou chutí připomínající oříšky obsahuje velké množství minerálů a vitamínů.
Do svého jídelníčku by jej měli zařadit obzvláště lidé s náchylností k angíně pectoris, srdečnímu infarktu a všeobecně lidé se srdečními problémy. Zvyšuje odolnost proti stresu, posiluje duševní vitalitu a zklidňuje nervovou soustavu. Pomáhá při onemocnění ledvin.
Kořínky odřízněte a lístky properte ve studené vodě a konzumujte nejlépe čerstvé, žluté či uvadlé listy odstraňte. V lednici vám polníček vydrží až 3 dny, stačí jej vlhký vložit i s kořínky do misky a přikrýt navlhčeným papírem a misku zabalit potravinářskou fólií. Takto uložený neztrácí svou chuť a vůni.
Autorem je Jana Páclová
16.08.2021