5 žhavých problémů v grow roomu

5 žhavých problémů v grow roomu

Náhrada slunečního svitu a pohybu větru, nastavení sezónních změn v interiéru a dokonalé načasování zalévání rostlin ... udržování vaší ceněné zahrady na vrcholu zdraví vyžaduje technologii. 

Náhrada slunečního svitu a pohybu větru, nastavení sezónních změn v interiéru a dokonalé načasování zalévání rostlin ... udržování vaší ceněné zahrady na vrcholu zdraví vyžaduje technologii. Jakmile získáte veškeré vybavení pro automatizaci všech aspektů podpory vitality ve vaší pěstební místnosti při současném snížení pracovní zátěže, nezapomeňte na toto:

Technologie nenahradí vaši zodpovědnost zahradníka a od okamžiku, kdy jste vše připojili, hodiny začaly tikat ke dni, kdy budete zklamáni.

Technologie hraje velkou roli v našich krytých zahradách. Automatizované nebo neautomatizované, vždy používáte něco, co zahrnuje technologii. Veškeré osvětlení používané indoor zahradníky je technologické povahy. Elektrické motory používané k čerpání vody nebo pohybu vzduchu, a to jak pevné polovodičové měřiče, tak druhy s pohyblivými částmi - se stále zcela běžně používají ve sklenících a krytých zahradách.

1. VAŠE SVĚTLA

Vaše rostliny potřebují tyto zdroje pro plné požadované denní světlo a ve správné výšce pro optimalizaci růstových podmínek. Pokud nemáte možnost polohu lamp pravidelně upravovat, v některých případech dokonce každý den, ztratíte sladké místo a váš růst bude trpět. Poškození předřadníku, žárovky nebo časovače zanechá vaši zahradu ve tmě, což rozkolísá fotoperiod (časové období každého dne, během něhož rostliny dostávají osvětlení) nebo to může mít ještě horší dopad ... zabije to vaše rostliny.

Vždy mějte na zřeteli teplo, které produkují vysoce intenzivní výbojky. Kontrolujte je denně, protože porucha může způsobit požár a oheň může mít zničující dopad na více úrovních.

2. VAŠE VENTILÁTORY

Ty jsou také velmi důležité. Je potřeba, aby běžely po celou dobu. Ujistěte se, že ventilátory ve vaší pěstební místnosti mají ruční zapínání. Většina indoorových zahradních center nabízí tento typ ventilátoru. Nepoužívejte digitální ventilátory ani ventilátory na dálkové ovládání z velkoobchodů - resetují se při výpadku napájení. Takže, pokud energie kolísá a vaše světla se rozsvítí, ventilátor nebude fungovat. Každý ventilátor může selhat v době, kdy jste pryč, a pokud máte zájem o úpravu reflektorů pro optimalizaci světlometů, je potřeba zmírnit teplo proudící vzduchem. Pokud se tento proud vzduchu zastaví, váš baldachýn se zahřeje a váš růst trpí.

pěstování uvnitř návod

3. VAŠE ČERPADLA

Vaše řešení pro pohyb roztoku. Pokud se čerpadlo ve vaší nádrži nezapne, když má, vaše rostliny nebudou zavlažovány. V intenzivním pěstebním prostředí, tahle situace není dobrá, a čas není na vaší straně. Pokud se nebudete moci dostavit do své pěstební místnosti jen pár dní, budete po návratu velmi nešťastní. Kdybyste jen jednou denně nakoukli ...

Druhá strana tohoto problému je, když se čerpadlo zadrhne. Pak vás čeká rozsáhlá úklidová práce s možným poškozením budovy. Nemluvě o novém čerpadle, které musíte koupit. Oba tyto scénáře mohou být způsobeny chybným časovačem nebo regulátorem, k němuž je připojeno čerpadlo, a proto je nutné před výměnou čerpadla tyto věci zkontrolovat.

4. NAPADENÍ ŠKŮDCI

Rychle se pohybují. Je to otevřený salátový bar v tomto prostoru 24/7 a podmínky jsou perfektní. Viry a bakterie nikdy necestují samy. Chtějí pozvat své přátele a mají tento nesnesitelný návyk množení se jako blázen po napadení. Nezáleží na tom, o jaký druh viru či bakterie jde, všichni mají jedno společné.

Naštěstí druhou stránkou této věcí je, že čím rychleji řešíte napadení virem, tím je snazší zotavit se z napadení a porazit je. Viry mohou být velmi dobrým důvodem pro selhání krytých zahrad. Pokud denně kontrolujete viry nebo známky bakterií, pak můžete pěstovat bez použití preventivních chemikálií a reagovat na situace podle toho, jak se samy vyvíjí. Pokud kontrolujete svou zahradu každé 3 dny, pak viry dostanou příležitost k rozmnožení a jsou zde s třídenním předstihem. Do té doby se věci mohou stát ošklivé.

5. ZVYŠOVÁNÍ RTUTI

Pro ty zahrady, které jednoznačně vyžadují klimatizaci, bude očividně ztráta při výpadku. Existuje však úroveň, jak lze předejít tomuto problému.

Osvětlení můžete připojit k přepínači, který vypne při vysokých teplotách.

Pokud vaše klimatizační zařízení nebo ventilátory selžou a teplota začne stoupat, pak nastavení na vypínači vypne lampy, aby se zabránilo nadměrnému přehřívání nebo dokonce vzniku potencionálního požáru. Nyní máte 24 hodin na to to opravit. Ale pokud si nejste vědomi tohoto problému celé 3 dny ...

Existuje tolik věcí, které se dějí v reálném čase bez ohledu na to, jak "automatické" je nějaké konkrétní pěstování. Se zahradou, jsme vždy ponecháni na milost a nemilost matky přírody, a to i v interiéru. Sledujte vaše rostliny denně, mají rádi společnost.