Postupný návod od výsevu pod sklizeň.
Jak bude tvá rostlinka šplhat květináčem,
vždy když bude potřeba, ozvu se co a jak dál.
Zpět k nákupu
Vytvořit objednávkuZelenina má minimální obsah tuků a zároveň je výborným zdrojem minerálních látek, vitamínů a v neposlední řadě vlákniny. Pojďte si sami vypěstovat čerstvé BIO rajčata, exotický banánovník či aromatické koření. S našimi skleníky vytvoříte ideální podmínky pro všechny osiva. Použijte speciální substráty či hnojiva a 100% výsledek je zaručen! Vyzkoušejte našeho průvodce pěstováním pro všechny zahrádkáře Jak na výsadbu zeleniny?
V dnešní době obchodů a supermarketů je zázrak vidět někoho, kdo si vypěstuje vlastní zeleninu. Proč to nezkusíte taky? Domácí zelenina je plná chuti a vitamínů. V naší nabídce naleznete různé druhy zeleniny podzemní, nadzemní i plodové.
Zelenina je důležitá v každodenním jídelníčku. Jelikož má velmi nízký obsah tuku, je ideální při redukčních dietách a můžete ji jíst v neomezeném množství po celý den. Dospělý člověk by měl sníst zhruba 400 mg zeleniny. Má vysoký obsah zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. V létě je ideální konzumace zeleninových salátů z čerstvé zeleniny. Naopak v zimě je lepší zeleninu tepelně upravit. Lidské tělo je ve fázi vegetace a tudíž nedokáže ze syrové zeleniny vstřebat tolik živin. Vyzkoušejte například grilovanou zeleninu, pečenou zeleninu, dušenou zeleninu či zeleninu na grilu.
Zelenina je výbornou prevencí proti různým nemocem. Působí na kardiovaskulární systém, metabolismus a chrání tělo před nádory. Je velkým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Je to přírodní antioxidant.
Zelenina má minimální obsah tuků a zároveň je výborným zdrojem minerálních látek, vitamínů a v neposlední řadě vlákniny. Pojďte si sami vypěstovat čerstvé BIO rajčata, exotický banánovník či aromatické koření. S našimi skleníky vytvoříte ideální podmínky pro všechny osiva. Použijte speciální substráty či hnojiva a 100% výsledek je zaručen! Vyzkoušejte našeho průvodce pěstováním pro všechny zahrádkáře Jak na výsadbu zeleniny?
První zeleninu začínáme sadit začátkem měsíce února, aby nám stačily vyrůst sazeničky. V únoru je nejvhodnější čas pro sadbu brokolice, lilku, salátu, celeru, paprik, rajčat, petržele a cibule. V tomto měsíci můžeme také zasadit ranou odrůdu ředkvičky, kterou zasadíme do vyhřívaného pařeniště. To vyhřejeme hnojem či kompostem. Pro izolaci použijeme netkanou textilii či bublinkovou fólii. Koncem února už můžeme začínat s výsadbou brambor a to v případě, že je únor teplejší. Z květin si pak zasaďte třeba petúnie i plamenky a hledík. Jak hubnout se zeleninou?
Pokud se snažíte zhubnout, bez zeleniny to nepůjde. Zelenina zrychluje metabolismus a zároveň obsahuje spousty vody. Také má blahodárné účinky na vaše trávení. Má nulovou energetickou hodnotu a při tom vás zvládne zasytit. Pro svůj vysoký obsah vlákniny snižuje cholesterol a krevní cukr. Nejvyšší podíl vlákniny je zastoupen v červené řepě, dýni, batátech, brokolici, květáku, kukuřici, mrkvi, kapustě, hrášku, petrželi. Při dietách je nedílnou součástí také dostatečný pitný režim. Tudíž konzumujte společně se zeleninou, také dostatečné množství vody.
Ve vašem jídelníčku by také neměla chybět listová zelenina, která obsahuje velmi malé množství sacharidů a kalorií. Vyzkoušejte saláty, kapustu, špenát, mangold či rukolu.
Košťálová zelenina vás kvalitně nasytí a jako příjemný benefit má opravdu vysoké množství vlákniny a dodá tělu potřebné bílkoviny.
Nevynechejte ani chilli papričky, které snižují apetit a zároveň spalují tuky.
Naše doporučení: čím pestřejší bude váš příjem zeleniny, tím lépe. Tudíž kombinujte různé druhy zeleniny a vychutnejte si například poctivý steak na kořenové zelenině či zeleninový salát ze syrové zeleniny. Výbornou alternativou je i sušená zelenina. Proč jíst zeleninu?
V dnešní době obchodů a supermarketů je zázrak vidět někoho, kdo si vypěstuje vlastní zeleninu. Proč to nezkusíte taky? Domácí zelenina je plná chuti a vitamínů. V naší nabídce naleznete různé druhy zeleniny podzemní, nadzemní i plodové.
Zelenina je důležitá v každodenním jídelníčku. Jelikož má velmi nízký obsah tuku, je ideální při redukčních dietách a můžete ji jíst v neomezeném množství po celý den. Dospělý člověk by měl sníst zhruba 400 mg zeleniny. Má vysoký obsah zdraví prospěšných látek, které lidské tělo potřebuje. V létě je ideální konzumace zeleninových salátů z čerstvé zeleniny. Naopak v zimě je lepší zeleninu tepelně upravit. Lidské tělo je ve fázi vegetace a tudíž nedokáže ze syrové zeleniny vstřebat tolik živin. Vyzkoušejte například grilovanou zeleninu, pečenou zeleninu, dušenou zeleninu či zeleninu na grilu.
Zelenina je výbornou prevencí proti různým nemocem. Působí na kardiovaskulární systém, metabolismus a chrání tělo před nádory. Je velkým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů. Je to přírodní antioxidant.