Výprodej! Dvourohá Fiala

pošli přes

Seva Seed / Moravia zahradní potřeby

Fiala dvourohá

Nenáročná letnička s příjemnou vůní. Její květy voní po vanilce. Hodí se pro pěstování na záhonech, i do truhlíků.  Více informací

20 Kč
16 Kč bez DPH

-50%

39 Kč

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 28.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Matthiola incana

Květina pěstovaná především pro nádhernou večerní a noční vůni, také k řezu, na obruby, do truhlíku nebo nádob na slunečném místě. Daří se jí v běžné půdě. Pro podporu kvetení odstaňujeme odkvetlé květy. Pravidelně zaléváme, ale nepřemokřujeme.

Jak pěstovat fialy

  • Rostliny vyžadují světlé slunečné stanoviště. Vyhovuje jim neustále vlhká půda. Trvale přemokřené stanoviště vede k hnilobě kořenů. Odstraňováním odkvetlých květů podpoříme opakované kvetení.

  • Semena vyséváme v únoru až březnu do pařeniště či skleníku, vzešlé rostlinky přepícháme do květináčků či sadbovačů. Vzešlé rostliny potřebují hodně světla a spíš nižší teploty, aby se nevytáhly. Ven na záhony je vysazujeme v květnu.

  • Rostliny vyžadují písčitou až písčitohlinitou půdu, dostatečně zásobenou živinami.

  • Hnojivo aplikujeme každých 14 dní. Vhodné je hnojivo určené pro všechny kvetoucí rostliny, či univerzální, např. Cererit.

  • Rostlina netrpí škůdci ani chorobami.

Parametry a specifikace

Druhfiala

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-