Convolvulus tr/svlačec/n.če =

pošli přes

Nohel Garden zahradní potřeby

Svlačec Red

Svlačec je ideální pnoucí letnička do závěsných nádob či k porůstání pergol, plotů a vytváření rychlých pohledových clon. Je nenáročný na pěstování a velmi rychle roste. Balení obsahuje 50 semen. Více informací

32 Kč
29 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 21.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Convolvulus tricolor - Red

Pochází z Jižní Evropy a Severní afriky. Jedná se o polokeř. Výhony dorůstají délky až 1 m. Listy jsou okrouhlé, malé, stříbrozelené. Vykvétá tykvovitými nebo nálevkovitými květy. Kvete v mnoha barvách. Kvete květnu až červnu. Svlačec je krásný jako převisající rostlina ze závěsných nádob a truhlíků. Výborně kontrastuje se žlutými pantoflíčky, bílými petúniemi nebo fialovými sporýši.

Jak pěstovat svlačec

  • Vyžaduje slunné stanoviště. Pravidelně zaléváme. Odkvetlé květy pravidelně odstraňujeme, abychom podpořili násadu nových. Pravidelně zaštipujeme. V zimě přezimuje na světlém a chladném místě při teplotě 10°C. Před tím výhony hluboko seřízneme. V zimě udržujeme bal v suchu a minimálně zaléváme.

  • Semena vyséváme v dubnu nebo dříve, v březnu. Vyséváme později přímo na stanoviště či dříve do nádob. Klíčí na světle, semena nezasypáváme. Klíčí při teplotě 15 až 18°C do týdne.

  • Na substrát není svlačec náročný. Musí být propustný a bohatý na vápník.

  • Rostliny přihnojujeme ve formě zálivky vodorozpustným plným NPK hnojivem. Nejlépe každé 3-4 týdny.

  • Jako velkou většinu rostlin i svlačec může být napaden škůdci. Mšice či molice mohou během vegetace cizopasit na vašich rostlinách. Vhodné je rostliny chránit speciálními insekticidy, např. Mospilan nebo Chess 50 WG.

Parametry a specifikace

Druhsvlačec
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku13.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-