Acai berry - 100% přírodní esenciální olej 10 ml - Pěstík

Objevte kouzlo amazonského deštného pralesa s naším 100% čistým olejem Acai. Tento luxusní, hluboce vyživující olej je získáván z malých, tmavě fialových bobulí Acai, které jsou ručně sbírány s úctou k přírodě v srdci Brazílie. Více informací

160 Kč
132 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 28.04

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Acai berry olej (Euterpe oleracea) - 100% přírodní olej

Bobule acai jsou ceněny pro vysoký obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů. Tento nosný olej zachovává všechny tyto přírodní složky ve formě, která je ideální pro přímou aplikaci na pokožku nebo jako součást vašich vlastních kosmetických produktů. Olej Acai je ideální pro osoby, které touží po přírodní péči o pleť, pro milovníky superpotravin a pro všechny, kteří touží po troše luxusu ve své každodenní péči o pleť a zdraví.

Hlavní vlastnosti oleje acai

Použitá část rostliny: celé bobule

Extrakční proces: lisování za studena

Země původu: Brazílie

Vůně: jeho vůně je méně intenzivní než vůně esenciálních olejů a je charakteristická svou zemitostí a mírnou nasládlostí.

Léčivé účinky:  přispívá k mladistvému vzhledu pleti,  proniká hluboko do pokožky, dodává jí potřebnou hydrataci bez pocitu mastnoty.

Objem: 10 ml

Barva: světle zelená až tmavě zelená tekutina

 Acai berry olej

Jak používat acai olej?

Olej z acai je nosný olej, který lze použít různými způsoby v závislosti na vašich potřebách a preferencích. 

Aromaterapie

Aromaterapeutické směsi: k masážím nebo aromaterapeutickým koupelím můžete smíchat acai olej s esenciálními oleji, jako je levandule, eukalyptus nebo máta peprná, a vytvořit tak relaxační a léčivou směs.

Masáže: použijte olej jako základ pro masážní směsi. Můžete přidat také několik kapek oblíbeného esenciálního oleje pro aromaterapeutické účinky.

Difuzéry: i když acai olej nemá tak silnou vůni jako esenciální oleje a obvykle se nepoužívá v difuzérech, můžete ho přidat do difuzérů a obohatit vzduch o trochu vlhkosti a také vůně pomocí několika kapek vybraného esenciálního oleje.

Kosmetika

Péče o pleť: malé množství oleje lze smíchat s denním krémem pro dodatečnou výživu a ochranu před oxidačním stresem.

Pleťové sérum: naneste několik kapek oleje přímo na čistou pleť jako noční sérum. Krouživými pohyby jemně vmasírujte olej do pokožky, abyste urychlili vstřebávání a zlepšili krevní oběh.

Tělový olej: po koupeli nebo sprchování, když je pokožka ještě vlhká, do ní vmasírujte olej pro hloubkovou hydrataci.

Péče o vlasy: před mytím vlasů vmasírujte olej do vlasové pokožky a vlasů. Nechte působit alespoň 30 minut nebo přes noc, abyste vlasy intenzivně hydratovali a dodali jim lesk.

Sérum na roztřepené konečky: naneste malé množství oleje na konečky vlasů, abyste zabránili jejich roztřepení a vysušení.

Výroba kosmetiky: použijte olej z acai jako základ pro výrobu domácích krémů, tělových másel nebo jako nosný olej pro směsi esenciálních olejů.

Domácnost

Péče o nábytek a dřevo: šetrný olej z acai může být užitečný při ošetřování dřevěných povrchů. Naneste malé množství oleje na hadřík a jemně ho vetřete do dřeva. 

Ošetření kožených materiálů: pokud máte doma výrobky z pravé kůže, jako jsou polstrování gauče, křesla nebo tašky, olej z acai pomůže kůži ošetřit a navrátit jí lesk. Rozetřete malé množství oleje do kůže a nechte jej působit.

Přírodní repelent: i když olej z acai sám o sobě nemá repelentní účinky, můžete ho použít jako nosný olej ve směsi s esenciálními oleji, které působí jako repelenty, jako je citronella, eukalyptus nebo máta peprná.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Léčivé účinky oleje acai

Olej z acai, získávaný z plodů bobulí acai, je známý zejména pro své vyživující a antioxidační účinky, které mohou mít příznivý vliv na zdraví pokožky.

1. Ochrana proti volným radikálům: olej z acai je bohatý antioxidanty. Ty pomáhají chránit buňky před poškozením volnými radikály, které často souvisí s předčasným stárnutím a vznikem různých degenerativních onemocnění.

2. Podpora zdravé pleti: díky svým antioxidačním účinkům může olej z acai přispět ke zlepšení vzhledu pleti, ke snížení známek stárnutí, jako jsou vrásky a jemné linie, a ke zvýšení celkové pružnosti a pevnosti pleti.

3. Protizánětlivé účinky: olej z acai obsahuje omega-9 a omega-6 mastné kyseliny, které mohou pomoci snížit záněty v těle, a to i při lokální aplikaci na pokožku.

4. Hydratace pokožky: olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny, které pomáhají udržovat ochrannou funkci pokožky a hydratují ji.

5. Regenerace pokožky: olej obsahuje také vitamíny, jako je vitamín E, který je známý svými regeneračními a ochrannými účinky na pokožku.

6. Výživa vlasů a vlasové pokožky: olej může být užitečný pro podporu zdravých vlasů, protože vyživuje suché vlasy a vlasovou pokožku a zabraňuje lámání vlasů.

Vhodné kombinace

Olej z acai může být vynikající přísadou do směsí s esenciálními a nosnými oleji, díky čemuž můžete využívat jeho výživové účinky v kombinaci s různými léčebnými účinky. 

Levandulový esenciální olej

Esenciální olej z růže

Esenciální olej kadidlo

Esenciální olej z citronové trávy

Esenciální olej ylang ylang

Esenciální olej z máty peprné

Arganový olej

Jojobový olej

Acai berry olej

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Wild harvested, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeNosný olej
Roční obdobíZima, Podzim, Léto, Jaro
ÚčinekZklidňující
Vhodné proTěhotné a kojící ženy
Účel použitíZáněty, Vrásky, Péče o vlasy, Péče o pleť, Akné
VůněNeutrální
Od A do ZA

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-