Chmel - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Květy chmele jsou nejznámější pro svou roli při vaření piva, ale často se používají v bylinných čajových směsích pro své uklidňující a uklidňující vlastnosti. Více informací

189 Kč
156 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 25.07

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Chmel (Humulus lupulus)

Chmelový esenciální olej je destilován parou z čerstvých květů rostliny Humulus lupulus pečlivě pěstované v severozápadní oblasti USA. 

Rostliny chmele jsou dvoudomé, což znamená, že mají oddělené samčí a samičí rostliny. Samičí květ je ten, který se používá k vaření piva. Zatímco pryskyřice a alfa-kyseliny obsažené v chmelových květech jsou zodpovědné za to, že pivo je hořké, esenciální oleje v chmelovém hlávce přispívají k mnoha jeho chuťovým a aromatickým vlastnostem.

Využití oleje z chmele

Chmelový olej se používá v parfumerii, vonných aplikacích a v malých ředěních se používá v deodorantech a deodoračních přípravcích. Esenciální olej z chmele je bohatým zdrojem flavonoidů a antioxidantů. Působí také jako účinný prostředek proti stárnutí, který napíná pokožku, bojuje proti poškození volnými radikály a oxidačním stresem. Zabraňuje vzniku vrásek, jemných linek a stařeckých skvrn na pokožce. Obsahuje minerály a oleje, které pomáhají při zánětech kůže a lze je také použít k redukci povrchových cév. Esenciální olej z chmele se také často používá ke zmírnění nežádoucích svalových křečí a pomáhá při léčbě menších bolestí a zánětů. Tento esenciální olej se také používá k udržení nežádoucího hmyzu a bakterií na uzdě.

Emočně a energeticky může chmelový esenciální olej přinášet útěchu během obtížných emočních přechodů a povzbuzovat motivaci během období úzkosti, stresu a deprese. Stimulující a osvěžující aroma také povznáší a uvolňuje, pomáhá snižovat únavu a dodává energii mysli.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: šišky

Extrakční proces: destilace parou

Barva: čirá až zelenožlutá tekutina

Země původu: Indie

#CAS: 8007-04-3 ; 8060-28-4

#EINECS: 232-504-3

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
CertifikaceZ udržitelného zemědělství, Vhodné pro vegany, 100% Organic
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíLéto, Jaro
ÚčinekZklidňující, Relaxační, Afrodiziakální
Vhodné proMuže
Účel použitíZažívání, Stres, Nespavost a poruchy spánku
VůněKvětinová, Dřevnatá, Bylinná
Od A do ZCH

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-