Kurkuma - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Esenciální olej z kořene divoké kurkumy má teplé, svěží, kořenité, poněkud dřevité aroma s křupavým zázvorem a sladkým pomerančem, který připomíná čerstvě nakrájený kořen. Více informací

169 Kč
140 Kč bez DPH

Dostupnost: Skladem ihned

Zboží k vám dorazí 29.05

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Kurkuma (Curcuma aromatica) 

Esenciální olej z divoké kurkumy je destilován parou z oddenků kvetoucí rostliny Curcuma aromatica rostoucí na vnějším úpatí Himálaje v Nepálu. Kurkuma jako klíčová botanická rostlina tradičních ajurvédských zdravotních praktik v Indii se léčebně používá po tisíce let a teprve nedávno byla objevena západní vědou a medicínou pro její neuvěřitelnou škálu výhod.

Využití oleje z kurkumy

Esenciální olej z divoké kurkumy je jedním z nejsilnějších protizánětlivých a účinných antioxidačních esenciálních olejů. Jeho protizánětlivý účinek spojený se schopností tlumit bolest je nejlépe využitelný při snižování artritické bolesti. V oblasti aromaterapie a péče o pleť má esenciální olej Curcuma Aromatica celou řadu aplikací, z nichž mnohé jsou nyní podporovány moderním výzkumem. Divoká kurkuma se již dlouho používá k redukci skvrn a získání rovnoměrné tónované pleti. Používá se v různých formulacích ke zlepšení zdraví kožních buněk. Olej z kořene divoké kurkumy je také vynikající na břišní problémy, od plynatosti až po menstruační potíže. Kurkuma, která je výhodná pro imunitní systém, může mít uklidňující účinky, které podporují pozitivní imunitní odpověď.

Emočně a energeticky esenciální olej Curcuma Aromatica uzemňuje a uklidňuje mysl. Olej z divoké kurkumy má také mnoho použití v aromaterapii a je velmi ceněn pro své zahřívací a stres zmírňující vlastnosti. Často se používá k léčbě deprese a snížení stresu.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: oddenky

Extrakční proces: destilace parou

Barva: světle žlutá až oranžovožlutá tekutina

Země původu: Indie

#CAS: 8024-37-1 ; 84775-52-0

#FEMA: 3086

#EINECS: 283-882-1

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ÚčinkyImunitní systém
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíPodzim, Zima
ÚčinekRelaxační, Zklidňující
Účel použitíChřipka a nachlazení, Posílení imunity, Zažívání, Záněty
VůněHřejivá, Kořeněná
Od A do ZK

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-