Jamajský pepř - 100% přírodní esenciální olej (10ml) - Pěstík

Jamajský pepř, také zvaný jako Nové koření, pochází z jeho podobnosti s vůní kombinace jiného sladkého koření černého pepře, hřebíčku a skořice. Mezi Evropany se rychle stal oblíbeným pro své aromatické a léčivé vlastnosti.  Více informací

219 Kč
181 Kč bez DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Jamajský pepř (Pimenta dioica)

Esenciální olej z nového koření, nazývaný také esenciální olej z jamajského pepře, je destilován parou ze sušených nezralých bobulí vysokých stálezelených stromů Pimenta dioica (synonymum Pimenta officinalis) rostoucích na krásných tropických karibských ostrovech. Nové koření, také známé jako Pimento, je užitečné při příležitostných zažívacích potížích a v období sezónních onemocnění. Tyto úžasné vlastnosti dělají z jamajského pepře perfektní olej, který můžete mít po celý rok.

Využití oleje z jamajského pepře

Dnes se nové koření široce používá jako ochucovadlo v potravinářském a nápojovém průmyslu. Esenciální olej se používá k aromatizaci bylinných likérů, jako je Chartreuse a Benediktin. Díky této bohaté vůni se esenciální olej z jamajského pepře používá také pro své proslulé vonné vlastnosti v mýdlech a výrobcích osobní péče a také v parfémech. Nové koření je oblíbeným modifikátorem mnoha špičkových pánských vůní a může být použito jako uzemňující vůně pro kolínskou. Pomáhá také při bolestech svalů a nabízí výhody tepla a také analgetickou kvalitu. Jednou ze zdravotních výhod jamajského pepře je hřejivý olej, který stimuluje krevní oběh a průtok krve.

Emočně a energeticky může pomoci snížit stres, únavu, deprese a pocity melancholie. Tento esenciální olej má také sedativní a antispasmodické vlastnosti, může pomoci uklidnit úzkost. Vzhledem k tomu, že má menší obsah eugenolu než list Pimento, je esenciální olej z Pimento Berry populárnější v aromaterapii. Exotické, sladko-kořeněné aroma esenciálního oleje jamajského pepře po rozptýlení jistě přenese vaše smysly mezi divoké tropické stromy a podmanivou krásu karibských ostrovů. Je také známý pro své silné afrodiziakální vlastnosti.

Jak používat

Olej je vhodný používat k aromaterapii.

Olej lze použít k obohacení kosmetických krémů, ke koupeli či masáži.

Jedná se o kosmetický přípravek, není určen k vnitřnímu užití.

Další informace

Použitá část rostliny: listy

Extrakční proces: destilace parou

Barva: světle žlutá až oranžová tekutina

Země původu: Jamajka

#CAS: 8006-77-7 ; 84929-57-7

#FEMA: 2901

#EINECS: 284-540-4

Parametry a specifikace

Objem10 ml
ZnačkaPěstík
Certifikace100% Organic, Vhodné pro vegany, Z udržitelného zemědělství
Druh olejeEsenciální olej
Roční obdobíZima, Podzim
ÚčinekOsvěžující, Afrodiziakální
Vhodné proMuže
Účel použitíZažívání, Posílení imunity, Chřipka a nachlazení, Bolesti svalů a zad
VůněKořeněná, Hřejivá, Bylinná
Od A do ZJ

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-