Výprodej! Limonium sin/limonka/sm.odr/ 02397

pošli přes

Moravo Seed zahradní potřeby

Limonka k sušení mix

Nádherná letnička vhodná k řezu a sušení. Její květy usušené vydrží až 1 rok. Hodí se do venkovských zahrad. Balení obsahuje směs barev. Dorůstá výšky 60 cm. Balení obsahuje 65 semen. Více informací

13 Kč
11 Kč bez DPH

-50%

25 Kč

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Cena dopravy

Osobní odběr - Luhačovice: 0 Kč

Kontaktujeme Vás k osobnímu převzetí na hlavním výdejním místě Pražírně Lázeňská káva - Masarykova 149. Luhačovice

Doprava zdarma nad 1500 Kč

Víc informací

Limonium sinnuatum - Mix

Pochází se severní Afriky, některé druhy ze Středomoří. Tvoří růžice hluboce vykrajovaných, chlupatý a úzkých listů. Z přízemní růžice listů vyrůstá stvol, který se může větvit. Na konci stvoluse objevují od července do srpna květy jako z papíru. Jsou v mnoha barvách, od bílé a žluté přes růžovou a fialovou až k modré. Některé limonky jsou letničky, jiné se řadí mezi trvalky. Například L. sinuatum (limonka chobotnatá) a L. bonduellei (limonka Bonduellova) jsou letničky. L. latifolium (limonka širokolistá) a L. tataricum patří mezi trvalky. Jsou proto velice oblíbené při aranžování nejrůznějších suchých vazeb. Velmi hojně se používají do zahrad s venkovskou tématikou.

Jak pěstovat limonky

  • Vyžaduje slunné stanoviště, chráněné před deštěm. Dobře propustnou půdu. Snáší sucho.

  • Semena vyséváme od února do dubna do speciálního substrátu určeného pro výsev. Při teplotě 18° C klíčí cca 1 týden. Na konečné stanoviště rostliny umístíme od poloviny května.

  • Vhodná je hlinitá vápenitá půda s dostatkem živin, která je dobře propustná.

  • Rostliny prospívají i v chudé půdě, hnojení není nutné. Přihnojovat můžeme, vhodná jsou vodorozpustná hnojiva určená pro kvetoucí rostliny. Přihnojení je vhodné uskutečňovat 1x za 3 týdny.

  • Rostlina je náchylná na napadení plísní. Proto ji nepřeléváme a urdžujeme půdu spíše sušší.

  • K sušení sbíráme stvoly s květem nejlépe během srpna, za suchého počasí. Následně je sušíme v suchu, mírném průvanu a temnu či stínu, zavěšené květem dolů.

Parametry a specifikace

Druhlimonka
Šířka výrobku8.0 cm
Výška výrobku14.0 cm
Hloubka výrobku0.2 cm

online podpora nákupu pohodlný nákupGarance vrácení pěněz doprava zdarma

    online podpora nákupu                 pohodlný nákup                garance vrácení peněz             doprava zdarma nad 1 500,-