10 dárků, které potěší každého zahrádkáře!

10 dárků, které potěší každého zahrádkáře!

Štědrý den se rychle blíží, proto na nakupování dárků zbývá již necelých 14 dnů. Pokud patříte k těm, kteří dárky nakupují na poslední chvíli, nezoufejte. Pěstík přináší několik tipů, kterými můžete potěšit své blízké. Vyberte dárek z pohodlí domova a vyhnete se tak Vánoční horečce v nákupních centrech.

1. Skleník Venus

Trápí Vás pohled na starý, rozpadající se skleník? Vašeho zahrádkáře jistě potěší, pokud pořídíte nový. Skleník Venus má hliníkovou konstrukci, prosklení je vyrobeno z polykarbonátových desek. Samozřejmě, cena tohoto dárku je podstatně vyšší, avšak v poměru cena : kvalita jej řadí mezi špičku.

2. Univerzální víceúčelové nůžky

Pokud chcete vsadit na jistotu, vybírejte praktické dárky. Kvalitní, ostré nůžky jsou přesně to, co na zahradě využijete v každém ročním období. Řezačka lepící pásky a střihač drátů navíc ušetří spoustu času.

Nůžky FISKARS CUTS AND MORE ruční univerzální/715692/

3. Rýč a motyka v jednom

Viděli jste někdy rýč a motyku v jednom? Ne? Tak se podívejte pořádně. Velmi snadno se rozkládá, takže je vhodným pomocníkem nejen na zahradu, ale i na dovolenou v přírodě. Rýč je vyroben z kvalitního tvrzeného hliníku, odolného plastu.

4. Pracovní rukavice

A teď něco pro vášnivé zahradnice! Potěšte ji praktickým a stylovým dárkem - protože přesně to ochranné rukavice GARDEN GIRL CHELSEA jsou. Na výběr jsou velikosti S, M a L, takže JÍ dokonale padnou a na jarní práce na zahradě se bude ještě více těšit! 

Rukavice GARDEN GIRL CHELSEA pracovní velikost M

5. Plagron Alga Bloom

Legenda mezi hnojivy a dárek který lze univerzálně použít na hnojení zeleniny nebo rostlin. Obsah přípravku je 1 litr, hnojivo obsahuje látky podporující růst a zdraví rostliny. Obsahuje například: dusík, fosfor, aminokyseliny, hořčík, vápník.

6. Nůžky na živý plot

Opět kousek, který rozhodně nebude ležet netknutý ve sklepě. Ocení ho především ti, kteří mají na zahradě vysazeno větší množství okrasných křovin nebo stromů. Čepele nůžek jsou vyrobeny z kalené oceli, a nízká hmotnost zaručí jednoduché a nenáročné používání. Rozměry: 18 cm x 67,5 cm.

7. Zbrusu nová sekera

Zima bude dlouhá a štípání dřeva jde nejlépe s kvalitní, nabroušenou sekerou. Pokud máte pocit, že ta stará už za moc nestojí, pořiďte novou! Sekera má v každé dílně své čestné místo a rozhodně tam nezůstane dlouho ležet netknutá.

Sekera FISKARS SOLID AXE L štípací/122260/

8. Shrnovač sněhu

Odhrnování sněhu z chodníků nebo příjezdové cesty je únavné a občas se zdá, že je to nikdy nekončící práce. Počasí bohužel neovlivníme, ale dalším praktickým dárkem je plastový shrnovač sněhu, s ocelovým držadlem. A práce vám půjde od ruky!

9. Klíčící miska + balení semen!

Zdravě a chutně? Proč ne! Připravili jsme pro Vás novinku - klíčící misku, ke které dostanete rovnou základní sadu semen. Více o těchto miskách a tipy na jednoduché recepty naleznete zde!

10. Komplet sada k pěstování

Pokud znáte člověka, který se zahradničením teprve začíná, darujte komplet, ve kterém naleznete vše potřebné pro (nejen) domácí pěstování rostlin. Sada obsahuje sadbovací tablety a hnojivo pro výsev.