Oslnivá pleť: Aromaterapeutické směsi pro dokonalou pleť

Oslnivá pleť: Aromaterapeutické směsi pro dokonalou pleť

Zdravá a zářivá pleť je snem většiny z nás. Aromaterapie představuje přírodní a účinný způsob, jak krásné pleti dosáhnout i bez použití agresivních chemických přípravků. Významných výsledků můžete docílit díky aromaterapeutickým směsím vytvořených z esenciálních olejů. V tomto článku vám představíme různé recepty a směsi pro dokonalou pleť. Od ranní péče, která vaši pleť probudí a osvěží, až po večerní kúru, která vám ji zklidní a zregeneruje. Zjistěte, jak využít sílu aromaterapie a dosáhnout tak zářivé a zdravé pleti.

Aromaterapie a péče o pleť

Aromaterapie a péče o pleť

Aromaterapie je účinným a přirozeným způsobem, jak pečovat o pleť, při kterém se využívá síla esenciálních olejů. Mezi základy aromaterapie v péči o pleť patří několik klíčových zásad, včetně správného výběru esenciálních a nosných olejů. Níže uvádíme seznam těchto hlavních principů:

  1. Esenciální oleje: vybírejte si esenciální oleje s vlastnostmi vyhovujícími vašemu typu pleti. Například levandule je vhodná pro citlivou pleť, tea tree pro mastnou pleť a růže pro zralou pleť.
  2. Nosné oleje: používejte nosné oleje, které jsou vhodné pro vaši pokožku. Mezi oblíbené nosné oleje patří jojobový, mandlový, kokosový nebo hroznový olej.
  1. Dávkování: dodržujte správnou dávku esenciálních olejů ve směsi. Na obličej se obvykle používá 1-2% koncentrace, na tělo 2-3%.
  1. Test citlivosti: před použitím nového esenciálního oleje proveďte test citlivosti na malé části pokožky a sledujte případné nežádoucí reakce.
  1. Aplikace: esenciální oleje můžete nanést na pokožku ve směsi s nosným olejem nebo je přidat do pleťového mléka či tonika, a na pokožku je nanést masážními pohyby.
  1. Použití: aromaterapeutické směsi můžete použít k čištění pleti, hydrataci, zklidnění, vyhlazení vrásek a dalším specifickým účelům.

Aromaterapeutické směsi pro ranní rutinu

Aromaterapeutické směsi pro ranní rutinu

Níže uvádíme seznam několika přírodních receptů určených k ranní péči o pleť, které osvěží a dodají pleti vitalitu:

Ranní tonikum:

Všechny ingredience smíchejte a naneste na pleť po ranním umytí obličeje.

Ranní pleťové sérum:

V lahvičce s kapátkem smíchejte nosný olej a esenciální oleje. Na pleť aplikujte 2-3 kapky séra a jemně vmasírujte.

Osvěžující sprchový gel:

Esenciální oleje přidejte do sprchového gelu a dobře promíchejte. Použijte při ranní sprše k osvěžení pokožky.

Aromaterapeutické směsi pro večerní kúru

Níže najdete několik relaxačních směsí určených k večerní péči o pleť, díky nimž zklidníte svou mysl a připravíte se na klidný spánek:

Večerní pleťový olej:

V lahvičce s kapátkem smíchejte oleje. Před spaním aplikujte 3-4 kapky na pokožku a jemně vmasírujte.

Relaxační pleťový balzám:

Smíchejte kokosový olej a esenciální oleje. Před spaním naneste na obličej a krk malé množství balzámu.

Večerní pleťová voda:

Do hydrolátu z růží přidejte esenciální oleje a dobře promíchejte. Použijte jako pleťové tonikum před spaním pro uvolnění.

Relaxační pleťová maska:

Smíchejte jíl, med a esenciální olej a vytvořte pastu. Naneste ji na čistou pleť a nechte působit 15-20 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Aromaterapeutické směsi pro péči o problematickou pleť

Aromaterapeutické směsi pro péči o problematickou pleť

Níže uvádíme několik tipů a receptů na směsi pro péči o problematickou pleť, jako je například aknózní nebo citlivá pleť:

Čistící tonikum:

Ingredience smíchejte a použijte jako tonikum po umytí pleti. Toto tonikum pomáhá redukovat přebytečný kožní maz a zklidňuje podrážděnou pleť.

Protizánětlivá pleťová maska:

Přísady smíchejte a vytvořte pastu. Naneste ji na problematická místa a nechte působit 15-20 minut. Opláchněte vlažnou vodou.

Čištění pleti:

Oleje smíchejte a naneste malé množství na problematická místa. Jemnými krouživými pohyby vmasírujte a nechte působit přes noc. Tato směs pomáhá čistit pokožku.

Aromaterapeutické směsi pro péči o zralou pleť

Existují směsi a oleje pro péči o zralou pleť, které pomáhají stimulovat tvorbu kolagenu a zvyšují elasticitu pleti:

Regenerační směs:

  • 1 lžička růžového šípkového oleje
  • 1 lžička arganového oleje
  • 3 kapky esenciálního oleje z rozmarýnu

Smíchejte všechny ingredience a naneste několik kapek oleje na obličej a krk. Tato směs pomáhá regenerovat pokožku a zvyšuje její pružnost.

Pečující pleťová maska:

Ingredience smíchejte a masku naneste na obličej. Nechte působit 15-20 minut a poté opláchněte teplou vodou. Tato maska poskytuje pleti hloubkovou výživu a hydrataci.

Toniková voda:

Smíchejte jednotlivé suroviny a použijte je jako tonikum po vyčištění pleti. Toto tonikum pomáhá revitalizovat zralou pleť a dodává jí svěžest.

Aromaterapeutické směsi na přípravu přírodních masek 

Aromaterapeutické směsi na přípravu přírodních masek

Níže uvádíme několik receptů na přírodní masky, které pleť hydratují, vyčistí a zregenerují:

Hydratační maska s avokádem:

  • ½ zralého avokáda
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička kokosového oleje

Avokádo rozmačkejte spolu s medem a kokosovým olejem, dokud nevznikne hladká pasta. Masku naneste na vyčištěnou pleť a nechte 15-20 minut působit. Opláchněte teplou vodou. Tato maska dodá vaší pleti intenzivní hydrataci a výživu.

Čisticí maska:

Smíchejte zelený jíl s vodou nebo hydrolátem a přidejte tea tree olej. Vytvořte pastu a naneste ji na obličej. Nechte působit 10-15 minut a poté pleť opláchněte teplou vodou. Tato maska čistí póry a odstraňuje nečistoty z pleti.

Regenerační pleťový olej:

Smíchejte jojobový olej s mandlovým olejem a přidejte levandulový esenciální olej. Před spaním olej jemně vmasírujte do čisté pokožky. Olej pomáhá regenerovat pokožku a zanechává ji jemnou a hydratovanou.

Pár slov na závěr

Aromaterapeutická péče o pleť je skvělým způsobem, jak dosáhnout zářivé a zdravě vypadající pleti. Esenciální oleje působí na pleť různými blahodárnými účinky, od hydratace a sjednocení tónu pleti až po omlazení a zvýšení elasticity. Aromaterapeutické směsi, které jsme vám představili, jsou přírodním a účinným způsobem, jak těchto výsledků dosáhnout. Buďte však při používání opatrní a dodržujte bezpečnostní opatření. Ať už si vyberete směs pro ranní nebo večerní péči, věříme, že vás vůně a účinky esenciálních olejů nadchnou. Dovolte aromaterapii revitalizovat vaši pleť a podtrhnout její přirozený jas.

Oslnivou pleť máte na dosah ruky! Navštivte náš e-shop a vyberte si z široké nabídky esenciálních olejů, které dodají vaší pleti mladistvost a lesk. Objednejte si esenciální oleje ještě dnes! Vaše pleť si to totiž určitě zaslouží.